Přeskočit na hlavní obsah

126. - 132.den aneb vnitřní dveře

Uběhl další týden a my už konečně máme namontovány zárubně a dveře. Ve čtvrtek přijel stavbyvedoucí p.Ingr se svým pomocníkem a pustili se do díla. Krom toho namontovali i půdní schody, takže jsme toho hned využili a začali plnit půdu vším co nám zbylo ze stavby. Krom obkladů a dlažeb jsem byl rád, že tam vlezli i kolečka. Samozřejmě, že to je pouze dočasný stav.



Máme taky už dřevěné zábradlí na balkóně a malé zábradlí u francouzského okna v chodbě. Původně avizovaní vodaři nepřijeli, takže čekám, že se po neděli už objeví na sto procent a usadí bojler a dodělají vrchní koupelnu. V pátek jsem si pak celý dům prošel se stavbyvedoucím a musím říct, že krom dříve zmiňovaných problémů s obloukovými okny, jsme až na pár maličkostí žádné závady neobjevili. Naštěstí. Vypadá to tedy, že by se mohlo příští týden začít předávat. My jsme však už nelenili a přes víkend jsme se vrhli do kompletního úklidu našeho domečku. Práci jsme si spravedlivě rozdělili: žena vytírala, já umýval okna a Sárinka koukala na pohádky v notebooku. :-))

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Naše dřevostava.....

........a bydlení v ní je v supr. Už jen ten pocit, že bydlíte ve svém domečku s velkou zahradou, kde se naše dceruška může dosytosti vyřádit na čerstvém vzduchu je prostě fajn. My si zase užíváme grilování a jiné letní radovánky. Co se týče samotných zkušeností bydlení v dřevostavbě, tak na nějaké velké hodnocení je ještě čas. Nicméně, obecně můžu potvrdit to, co se o dřevostavbách říká. Zejména pohodové klima kdy i přes občasné letní vedra se v dřevostavbě drží stabilní teplota do 26 C a večer, až slunce zapadne a vzduch se ochladí, tak stačí řádně vyvětrat a v ložnici se spí hned lépe. Co se týče vlhkosti tak kolísá mezi 40 - 60%, takže optimální hodnota. Určitě Vás také zajímá, jak jsme si vedli v zimě a zda jsem nezkrachovali z důvodu, že topíme elektrikou. To Vás můžu uklidnit, naopak, moje představy se v podstatě naplnili dle očekávání. V přízemí, kde máme podlahové topení se topilo samozřejmě nejčastěji, protože v obývací části trávíme nejvíce času. Teplotu podlahy jsme měli na

133. - 136.den aneb PŘEDÁNO!!!

Dnešní den se zapsal hluboko do naší rodinné historie. 27.11.2008 je totiž datum, kdy jsme oficiálně převzali hotové dílo alias náš vysněný domeček. Je to opravdu krásný pocit. Dům nám předával osobně p.Lašák, ředitel firmy Mondy Home. Celé dění trvalo cca 1 hodinu a spočívalo v tom, že jsme spolu prošli každou místnost a prohlédli vše, aby jsme mohli případné závady zapsat do předávacího protokolu. Jak už jsem dříve psal, v podstatě nic vážného jsme nenašli a pouze u obloukových oken jsme se dohodli, že firma zkusí něco vymyslet, aby otevírání v plném rozsahu nic nebránilo. Na vše jsme si stanovili po vzájemné dohodě lhůty a pak už jsme obdrželi všechny možné potvrzení, revize a certifikáty atd. Ještě si musím pořídit zprávu o týdenním měření radonu kvůli kolaudaci a vše ostatní a můžeme kolaudovat. Ikdyž tak horké to nebude, jelikož silnice jsou v předčasném užívání a dům tudíž zkolaudovat nejde. Zatím tedy budeme oficiálně předčasně užívat a že si to teda budeme užívat :-)) K firmě

18. -19. den aneb komín a zrada techniky

Včera jsem koupil strunovou sekačku s úmyslem zkrášlit náš pozemek, neboť nám docela pěkně zarostl bodláčím a dalším plevelem. Bohužel jsem však nezvolil ten správný nástroj a měl jsem spíš koupit křovinořez, neboť struny mizely závratnou rychlostí a nakonec se ulomila přívodní hadička od benzínu ke karburátoru. Tak jsem jel zpět ji reklamovat a teď si na ni musím počkat 30 dní. Tráva však nepočká a nakonec mi tedy nezbude nic jiného než vzít starou dobrou kosu. Každopádně komín je postaven až po střechu, včera jsme dolaďovali ještě na kterou stranu budou dvířka a taky v jaké výšce vstup do komína. Vzhledem k tomu, že budeme mít krbová kamna zhruba metr vysoká, tak jsme ho zvolili ve výšce 1,5 metrů. Všiml jsem si taky, že klempíř na střechu připevnil okapové háky.